Receptek



Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények
Hozzávalók
Tésztához
- 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Krémhez
- 2 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
- 1 csomag friss áfonya
Elkészítés
A leveles tésztát megpróbáljuk 12 db egyenlő részre vágni. A tészta csíkokat tepsibe rakjuk, majd egyenként megszórjuk cukorral, és 20 percre hűtőbe tesszük.
Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a citromos krémet. A mascarponét 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a levét, ezzel is elkeverjük. A tejszínbe beleszórjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük. Végezetül a tejszínhabot apránként belekeverjük a mascarpone krémbe.
A tésztánkat kivesszük a hűtőből és újra megszórjuk a tészta csíkokat cukorral és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 12 percre. Hűlni hagyjuk. Veszünk egy habzsákot, belerakjuk a citromos sajtkrémet, szép kis rózsákat nyomunk a ropogós tésztára, majd áfonyával kirakjuk. Következik a második lap, amit ráteszünk, ismét krém következik, majd áfonya. A harmadik lap alját is megkenjük krémmel vékonyan, hogy ne csússzon le, ismét krém, áfonya, majd a negyedik lap alját is megkenjük krémmel – ez lesz a tető.
Javaslatok, alternatív elkészítés
A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből. Ne álljon a sokáig a meleg konyhában.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!