Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás Mille-Feuille

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Áfonyás Mille-Feuille
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

A leveles tésztát megpróbáljuk 12 db egyenlő részre vágni. A tészta csíkokat tepsibe rakjuk, majd egyenként megszórjuk cukorral, és 20 percre hűtőbe tesszük.

Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a citromos krémet. A mascarponét 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a levét, ezzel is elkeverjük. A tejszínbe beleszórjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük. Végezetül a tejszínhabot apránként belekeverjük a mascarpone krémbe.

A tésztánkat kivesszük a hűtőből és újra megszórjuk a tészta csíkokat cukorral és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 12 percre. Hűlni hagyjuk. Veszünk egy habzsákot, belerakjuk a citromos sajtkrémet, szép kis rózsákat nyomunk a ropogós tésztára, majd áfonyával kirakjuk. Következik a második lap, amit ráteszünk, ismét krém következik, majd áfonya. A harmadik lap alját is megkenjük krémmel vékonyan, hogy ne csússzon le, ismét krém, áfonya, majd a negyedik lap alját is megkenjük krémmel – ez lesz a tető.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből. Ne álljon a sokáig a meleg konyhában.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!