Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés - mogyorókrémes pite

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés - mogyorókrémes pite
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 6-8 szelethez

Tésztához

Krémhez

Kenéshez

  • 1 db tojás (M-es)

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral együtt egy mély sütőtepsibe (kb. 25x20 cm) helyezzük úgy, hogy körben 3-4 cm-es peremet kapjunk. A peremet kissé visszahajtjuk, majd kevés vízzel hígított tojással megkenjük. A sütemény alját sűrűn megszurkáljuk villával. Erre egy másik sütőpapírt helyezünk és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá, majd kb. 15-20 percet elősütjük. A nehezéket a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és további 10-12 percet sütjük a süteményt, majd hűlni hagyjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Töltelék:
A tortakrémet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a kihűlt piteformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. A hűtőben kb. 4-6 óráig pihentetjük.

Díszítés:
A pitét közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből. A habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Az elkészült habbal tetszőlegesen díszítjük a süteményt.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A süteményt hűtőben tároljuk és a hűtőből kivéve azonnal fogyasszuk el.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!