Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Camembert nappite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g zöld pesztó
100 g főtt sonka
125 g camembert kör alakú

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Camembert nappite sós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 40x30 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és egy tányér segítségével (kb. 25 cm átmérőjű) körformát vágunk ki belőle. A tésztakör közepére helyezzük a camembert sajtot, a pesztóról az olajat leöntjük, majd a sajt körül egyenletesen eloszlatjuk a pesztót. A főtt sonkát apróbb darabokra vágjuk és a pesztóra szórjuk (1. ábra). A másik leveles tészta lapot kitekerjük és ráhelyezzük a töltelékkel megkent lapra. A camembert sajt körül a tésztát villával megszurkáljuk, majd a felső tésztát az alsó tészta mentén körbe vágjuk úgy, hogy a szélek illeszkedjenek. Végül a tészta széleit villával óvatosan összenyomjuk és a sajtig bevágva 16 darab csíkot szelünk, majd ezeket megtekerjük (2. ábra). A süteményt egy sütőtepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal meghintjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Camembert nappite sós süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a camembert-et fedő tésztaréteget felvágjuk és langyosan fogyasztjuk.

Tipp:

A maradék tésztát pesztóval megkenjük, félbehajtjuk és csavart rudakat formázunk bele. Tojással megkenjük, majd némi szezámmaggal megszórva készre sütjük.
A Camembert nappite sós-zöldséges-húsos jellegű sütemény, mely önálló fogásként is kínálható. A kinyújtott tésztára halmozzuk a tölteléket. A megtöltött Camembert nappite alapjára ráborítjuk a sütemény másik felét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!