Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Focimezek ostyából

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Ostyához

  • 1 tasak gyorsfagyasztott leveles tészta (450 g)
  • kb. 100 g málna-ribizli lekvár
  • kb. 50 g étcsokoládé
  • fél teáskanál étolaj

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A leveles tésztát a tasakon feltüntetett utasítás szerint felengedjük. A gyümölcsöt megmossuk, szárától megtisztítjuk. Az epret apróra szeleteljük, a gyümölcsöt 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Az ostyasütőt előmelegítjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett leírás szerint, de 3 evőkanál cukor és 150 ml víz hozzáadásával elkészítjük. Hozzáadjuk az epret vagy a ribizlit, és hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítés

Ostya:
A leveles tésztát 10 négyzet alakú lapra vágjuk. 8 lapból trikót, a maradék két lapból 4 nadrágot, és 4 tetszés szerinti számot vágunk ki. A tésztamaradékot egymásra rétegezzük, elnyújtjuk, és labdaformát vágunk ki belőle. A lekvárt egy kis főzőedénybe tesszük, és felforrósítjuk.

A gofrisütőt közepes hőmérsékletűre állítjuk, és enyhén kivajazzuk. A tésztalapokat aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.

A 4 trikót a lekvárral megkenjük, és rögtön ráhelyezünk egy számot. A csokoládét durva darabokra törjük, és az olaj hozzáadásával gőz felett megolvasztjuk. A nadrágokat és a labdákat csokoládémázzal bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Krém:
A habport és a 125 ml tejet a konyhai robotgép keverő spiráljával összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanillincukrot, a habfixálót, és kemény habbá verjük. A habot nyomózsákba töltjük, és a trikók üres oldalára nyomjuk, a tortazselés gyümölcsöt
egyenletesen elosztjuk a krémen, majd ráhelyezünk egy másik trikót.

A trikót, nadrágot és a labdát egy desszertes tányérra helyezzük, és tálaljuk.

Tálalás

Kb. 4 darab

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató