Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Focimezek ostyából

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 darabhoz

Ostyához

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük a hűtőből.
A gyümölcsöt megmossuk, szárától megtisztítjuk. Az epret apróra szeleteljük, a gyümölcsöt 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Az ostyasütőt előmelegítjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett leírás szerint, de 3 evőkanál cukor és 150 ml víz hozzáadásával elkészítjük. Hozzáadjuk az epret vagy a ribizlit, és hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítés

Ostya:
A leveles tésztát 10 négyzet alakú lapra vágjuk. 8 lapból trikót, a maradék két lapból 4 nadrágot, és 4 tetszés szerinti számot vágunk ki. A tésztamaradékot egymásra rétegezzük, elnyújtjuk, és labdaformát vágunk ki belőle. A lekvárt egy kis főzőedénybe tesszük, és felforrósítjuk.

A gofrisütőt közepes hőmérsékletűre állítjuk, és enyhén kivajazzuk. A tésztalapokat aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.

A 4 trikót a lekvárral megkenjük, és rögtön ráhelyezünk egy számot. A csokoládét durva darabokra törjük, és az olaj hozzáadásával gőz felett megolvasztjuk. A nadrágokat és a labdákat csokoládémázzal bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Krém:
A habport és a 125 ml tejet a konyhai robotgép keverő spiráljával összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanillincukrot, a habfixálót, és kemény habbá verjük. A habot nyomózsákba töltjük, és a trikók üres oldalára nyomjuk, a tortazselés gyümölcsöt
egyenletesen elosztjuk a krémen, majd ráhelyezünk egy másik trikót.

A trikót, nadrágot és a labdát egy desszertes tányérra helyezzük, és tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!