Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Áfonyás levelek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

  • némi porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A kb. 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Egy-egy csomag leveles tésztát kb. 12 db 12*6 cm-es téglalapokra vágjuk, Tehát összesen 24 téglalapunk lesz,melyekből egy kés vagy derelyevágó segítségével leveleket formázunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és további 8 db téglalapot illetve levelet formázunk. A leveleket (összesen 32 db) tepsibe fektetjük, tojással megkenjük a felületét, majd egy kés vagy fogvájó segítségével a fotón látható módon megrajzoljuk a levél erezetét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát aranybarnára sütjük. (kb. 2-3 tepsibe belefér a 32 db levél)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a feketeáfonyát egy villával összezúzzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, citromhéjat, majd a mascarpone krémsajtot. A tejszínt az Expressz Zselatin fix-el kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. A krémet nyomózsákba töltjük és a levelek felére spirál alakban ráformázzuk. A levelek másik felét a krémre helyezzük, ízlés szerint porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!