sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres szelet

500 g leveles tészta
Liszt a munkalapra
1 tojás a kenéshez
100 g mandulapehely

A töltelékhez:

400 ml tej
100 g kristálycukor
100 g margarin
500 g eper (vagy bármilyen friss gyümölcs)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tésztát belisztezett felületen nyújtsuk ki, majd vágjuk fel 8x10 cm-es tésztalapokra. Kenjük meg őket a felvert tojással, és szórjuk rá a mandulapelyhet. Süssük a 200 fokos sütőben 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
2. A pudingport keverjük el 50 ml tejben. A maradék tejet főzzük fel a cukorral, majd öntsük bele a pudingot, kevergetve sűrítsük be, és hagyjuk kihűlni. Végül dolgozzuk bele a darabokra csipkedett margarint is.
3. Az epret tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A megsült tésztalapokat vízszintesen vágjuk ketté. Az alsó felüket kenjük meg a krémmel, majd fedjük le az eperrel. Végül mindegyik tetejére illesszünk 1-1 mandulás tésztalapot.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!