Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Epres szelet

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 500 g leveles tészta
  • Liszt a munkalapra
  • 1 tojás a kenéshez
  • 100 g mandulapehely

A töltelékhez

brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A tésztát belisztezett felületen nyújtsuk ki, majd vágjuk fel 8x10 cm-es tésztalapokra. Kenjük meg őket a felvert tojással, és szórjuk rá a mandulapelyhet. Süssük a 200 fokos sütőben 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
2. A pudingport keverjük el 50 ml tejben. A maradék tejet főzzük fel a cukorral, majd öntsük bele a pudingot, kevergetve sűrítsük be, és hagyjuk kihűlni. Végül dolgozzuk bele a darabokra csipkedett margarint is.
3. Az epret tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A megsült tésztalapokat vízszintesen vágjuk ketté. Az alsó felüket kenjük meg a krémmel, majd fedjük le az eperrel. Végül mindegyik tetejére illesszünk 1-1 mandulás tésztalapot.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!