Mille Feuille, ahogy Én szeretem
Hozzávalók
8 adaghoz:
Krém:
karamellkrém:
Elkészítés
Tálalás
Így elkészítve leginkább tányérdesszertként tálalható, gyümölcsökkel és a karamellel díszítve.
Tárolás
Előkészítés
A tészta tetejére: a cukrot, vajat és tejet egy edényben összeforraljuk, majd hozzákeverjük a mandulát és félretesszük hűlni.
Elkészítés
A tepsit a tésztával együtt a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára (ettől jobban megemelkedik, és sütés közben nem fog összeesni).
A pihenőidő leteltével a tésztát 230°C-os sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal 180°C-ra állítjuk. 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A karamellhez a cukrot egy edényben karamellizáljuk, nem kell kevergetni csak hagyni megolvadni, ha aranybarna hozzáadjuk a vajat, elkeverjük és ha elolvadt beleöntjük a tejszínt is, felforraljuk és levesszük a tűzről. Ha töltés közben megdermedne a karamell visszamelegíthetjük.
A krémhez a tej felét a vaníliával és a citromhéjjal felfőzzük.
Egy másik forralóedényben habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral (erre szánjunk rá legalább 3 percet). A már habos tojás sárgájára sűrű szűrőn át ráöntjük a vaníliás tejet (a habverővel továbbra is folyamatosan keverjük) majd hozzákeverjük a tej másik felével elkevert keményítőt is. Vízfürdő felett lassan besűrítjük.(Vagy nagyon kis lángon, de akkor figyelni kell!!!)Mihelyt lehűlt 50°C-ra, hozzáadjuk a vajat, s közben élénken keverjük a habverővel. Ha már teljesen kihűlt hozzákeverjük a habbá vert tejszínt is. Majd megtöltjük a lapokat, 1 lapra habzsákból 2 csík krémet nyomunk a közepére karamellkrémet csurgatunk, majd befedjük egy másik lappal erre is krémek jönnek majd a 3. lap, krém és egy lap a tetejére. (3 réteg krém legyen összesen, a maradék krémmel lehet díszíteni).
Alternatív elkészítés
Mille Feuille, ahogy Én szeretem
Hozzávalók
8 adaghoz:
Krém:
karamellkrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Tálalás
Így elkészítve leginkább tányérdesszertként tálalható, gyümölcsökkel és a karamellel díszítve.
Tárolás
Előkészítés
A tészta tetejére: a cukrot, vajat és tejet egy edényben összeforraljuk, majd hozzákeverjük a mandulát és félretesszük hűlni.
Elkészítés
A tepsit a tésztával együtt a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára (ettől jobban megemelkedik, és sütés közben nem fog összeesni).
A pihenőidő leteltével a tésztát 230°C-os sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal 180°C-ra állítjuk. 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A karamellhez a cukrot egy edényben karamellizáljuk, nem kell kevergetni csak hagyni megolvadni, ha aranybarna hozzáadjuk a vajat, elkeverjük és ha elolvadt beleöntjük a tejszínt is, felforraljuk és levesszük a tűzről. Ha töltés közben megdermedne a karamell visszamelegíthetjük.
A krémhez a tej felét a vaníliával és a citromhéjjal felfőzzük.
Egy másik forralóedényben habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral (erre szánjunk rá legalább 3 percet). A már habos tojás sárgájára sűrű szűrőn át ráöntjük a vaníliás tejet (a habverővel továbbra is folyamatosan keverjük) majd hozzákeverjük a tej másik felével elkevert keményítőt is. Vízfürdő felett lassan besűrítjük.(Vagy nagyon kis lángon, de akkor figyelni kell!!!)Mihelyt lehűlt 50°C-ra, hozzáadjuk a vajat, s közben élénken keverjük a habverővel. Ha már teljesen kihűlt hozzákeverjük a habbá vert tejszínt is. Majd megtöltjük a lapokat, 1 lapra habzsákból 2 csík krémet nyomunk a közepére karamellkrémet csurgatunk, majd befedjük egy másik lappal erre is krémek jönnek majd a 3. lap, krém és egy lap a tetejére. (3 réteg krém legyen összesen, a maradék krémmel lehet díszíteni).
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?