Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mille Feuille, ahogy Én szeretem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adaghoz:

2 dkg szeletelt mandula
3 dkg cukor
2 dkg vaj
0,5 dl tej

Krém:

0,5 l tej
2 tojássárgája
4 dkg keményítő
1/2 rúd vanília
1-2 szelet citromhéj
14 dkg cukor
5 dkg vaj
1 dl habtejszín

karamellkrém:

10 dkg cukor
3 dkg vaj
0,5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tálalás


Így elkészítve leginkább tányérdesszertként tálalható, gyümölcsökkel és a karamellel díszítve.

Tárolás

Hütőben tároljuk.

Előkészítés

A citrom héj szelethez a citromot jó alaposan megmossuk és zöldséghámozóval 1-2 hosszabb csíkot levágunk róla , vékonyan (fehér rész nélkül).
A tészta tetejére: a cukrot, vajat és tejet egy edényben összeforraljuk, majd hozzákeverjük a mandulát és félretesszük hűlni.

Elkészítés

A legjobb, ha friss nyújtott leveles tésztát veszünk (ami sütőpapírra feltekerve kapható) 2 csomag kell belőle. Ha saját vagy egy tömbben van, akkor a leveles tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk két részletben kb. 25x40 cm. Mindkét lapot 16-16 egyenként 5x12 cm téglalapra vágunk. A szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsit ecsettel enyhén bevizezzük, majd erre helyezzük a tésztacsíkokat, átkenjük a cukros tejes mandulás keverékkel.
A tepsit a tésztával együtt a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára (ettől jobban megemelkedik, és sütés közben nem fog összeesni).
A pihenőidő leteltével a tésztát 230°C-os sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal 180°C-ra állítjuk. 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A karamellhez a cukrot egy edényben karamellizáljuk, nem kell kevergetni csak hagyni megolvadni, ha aranybarna hozzáadjuk a vajat, elkeverjük és ha elolvadt beleöntjük a tejszínt is, felforraljuk és levesszük a tűzről. Ha töltés közben megdermedne a karamell visszamelegíthetjük.
A krémhez a tej felét a vaníliával és a citromhéjjal felfőzzük.
Egy másik forralóedényben habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral (erre szánjunk rá legalább 3 percet). A már habos tojás sárgájára sűrű szűrőn át ráöntjük a vaníliás tejet (a habverővel továbbra is folyamatosan keverjük) majd hozzákeverjük a tej másik felével elkevert keményítőt is. Vízfürdő felett lassan besűrítjük.(Vagy nagyon kis lángon, de akkor figyelni kell!!!)Mihelyt lehűlt 50°C-ra, hozzáadjuk a vajat, s közben élénken keverjük a habverővel. Ha már teljesen kihűlt hozzákeverjük a habbá vert tejszínt is. Majd megtöltjük a lapokat, 1 lapra habzsákból 2 csík krémet nyomunk a közepére karamellkrémet csurgatunk, majd befedjük egy másik lappal erre is krémek jönnek majd a 3. lap, krém és egy lap a tetejére. (3 réteg krém legyen összesen, a maradék krémmel lehet díszíteni).

Alternatív elkészítés

A 100. :) Kedvenc sütijeim egyike ez a "krémes", Pierre Hermé receptjét vettem alapul, hozzáadva egy kis mandulát és karamellt. Ez a recept nem nagy mennyiség, el lehet készíteni nagy lapokkal is, de akkor a mandulás részt ne tegyük a tésztára mert nehéz lesz felvágni.
Mille Feuille, ahogy Én szeretem Mille Feuille, ahogy Én szeretem Mille Feuille, ahogy Én szeretem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!