Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás zserbórózsák

Barbi29 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3030-barbi29

Hozzávalók

  • 1 cs. Dr. Oetker Leveles tészta
  • 3 db alma
  • 10-15 dkg darált dió
  • 0,5 citrom leve és reszelt héja
  • 125 g olvasztott vaj
  • baracklekvár
  • porcukor
  • őrölt fahéj
Barbi29 Barbi29 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az almákat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, de nem hámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A fél citrom levével meglocsoljuk az almákat, a citrom lereszelt héját pedig teatojásba rakjuk.
Annyi vizet öntünk az almaszeletekre, hogy picit ellepje, majd porcukor és fahéj keverékét beleszórjuk a vízbe (kb. 3 evőkanál porcukorra van szükség, ízlés szerinti fahéjmennyiséggel), a reszelt citromhéjat tartalmazó teatojást pedig belelógatjuk. Addig főzzük, míg az alma átpuhul (forrástól számított pár perc elég). Ha kész, lecsöpögtetjük.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, majd ha a vaj megszilárdult a tésztán, folyékony baracklekvárt kenünk rá vékonyan.
A lekvárrétegre nem túl finomra darált dió, porcukor és pici fahéj keveréke kerül, egyenletesen elhintve.
Az almaszeleteket úgy helyezzük a tésztára, hogy egymást kissé fedjék (én a tészta keskenyebb részére kezdtem pakolni hosszában egymás alá őket, így jött ki egy csíkból egy rózsa).
Miután egy sor almát leraktunk, derelyevágóval az almák mellett kb. fél centivel levágjuk a tésztát, és az almás tésztacsíkot szorosan feltekerjük, majd kivajazott muffinsütőbe tesszük (így stabilan tudjuk sütni, nem fog eldőlni, szétesni, stb.) Így folytatjuk, amíg tart a tésztánk.
Előmelegített sütőben sütjük (20 perc után már ellenőrizzük gyakran, és ha megfelelőnek találjuk a színét és az állagát, kivehetjük).
Porcukorral meghintve tálaljuk, egy leveles tésztából kb. 13 db rózsa lesz.

Vélemények

Nikol

Nikol
2013.11.11. | 14:38

Kicsit nehezen sült át a közepe, de a végeredmény szép lett és finom. Szilikonos formába jobb sütni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!