Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szardíniás leveles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szardíniás leveles

1 csomag leveles tészta

Töltelék:

1 doboz szardínia
2 nagyobb vagy 3 közepes méretű főtt tojás
1 evőkanál mustár
bors

kenéshez:

tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojásokat megfőzzük, majd péppé törjük. A szardíniát is péppé törjük.

Elkészítés

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, (én 3-4 mm vastagra nyújtottam), majd négyzet formára felvágjuk.
A négyzetek minden oldalát 1-1 helyen bemetsszük, közepükre halmozzuk a tölteléket, és a 4 sarkot ráhajtjuk, picit összenyomkodjuk az összeérő sarkokat, hogy sütés közben ne nyíljon ki a tészta. Megkenjük a tetejét tojással, és szép sárgára sütjük.
A töltelék elkészítése: a péppé tört tojást, és szardíniát összekeverjük, hozzáadjuk az ízlés szerinti sót, borsot, és a mustárt. Kikeverjük.
Szardíniás leveles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!