Túrós-sonkás pirog
Hozzávalók
Túrós-sonkás pirog
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk ki belőlük. A szélüket megkenjük a tojásfehérjékkel.
Közepükbe kiskanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket.
Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.
15-20 perc alatt kisütjük.
Túrós-sonkás pirog
Hozzávalók
Túrós-sonkás pirog
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk ki belőlük. A szélüket megkenjük a tojásfehérjékkel.
Közepükbe kiskanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket.
Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.
15-20 perc alatt kisütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?