Vajas tészta
Hozzávalók
Vajas tészta
Elkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük az elő tésztánkat, elmorzsoljuk a maradék vajat a liszttel, s hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Begyúrjuk, kigömbölyítjük, behasítjuk a tetejét, s letakarva minimum 30 percet pihentetjük.
Majd egymással szemben négy fület nyújtunk a tésztánknak, úgy, hogy a közepe vastagabb maradjon!
Ide tesszük az előkészített vajas részünket, s az egymással szembe lévő füleket ráhajtjuk.
Nyújtófával kissé megütögetjük és kinyújtjuk.
Az egyik oldalát félig behajtjuk, majd a másik oldalt erre hajtjuk rá. 90 fokban elforgatjuk, és újra kinyújtjuk.
Behajtjuk mind két oldalt, úgy hogy középen találkozzanak, s félbe hajtjuk.
30 percre betesszük a hűtőbe majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Majd felhasználástól függően nyújtjuk, daraboljuk, stb.
Vajas tészta
Hozzávalók
Vajas tészta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben elkészítjük az elő tésztánkat, elmorzsoljuk a maradék vajat a liszttel, s hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Begyúrjuk, kigömbölyítjük, behasítjuk a tetejét, s letakarva minimum 30 percet pihentetjük.
Majd egymással szemben négy fület nyújtunk a tésztánknak, úgy, hogy a közepe vastagabb maradjon!
Ide tesszük az előkészített vajas részünket, s az egymással szembe lévő füleket ráhajtjuk.
Nyújtófával kissé megütögetjük és kinyújtjuk.
Az egyik oldalát félig behajtjuk, majd a másik oldalt erre hajtjuk rá. 90 fokban elforgatjuk, és újra kinyújtjuk.
Behajtjuk mind két oldalt, úgy hogy középen találkozzanak, s félbe hajtjuk.
30 percre betesszük a hűtőbe majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Majd felhasználástól függően nyújtjuk, daraboljuk, stb.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?