Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szamócás mille-feuille

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szamócás mille-feuille

1 csomag leveles tészta
2 ek. porcukor
2 dl habtejszín
1,5 dl zsíros tej
0,5 vaníliarúd vagy
2 db tojássárgája
35 g cukor
eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztát 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd max. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.
A korongokat egy megfordított tepsire, sütőpapírra rakjuk, majd erre is sütőpapírt teszünk, és egy másik tepsit nehezékkén rárakunk, hogy a tészta ne emelkedjen fel sütés közben. Előmelegített sütőben megsütjük így, 180-190 fokon.
Ha a korongok megsültek, a tetejére porcukrot szórunk. A sütőbe visszatéve rákaramellizáljuk.
Amíg a korongok sülnek, addig el lehet kezdeni a krém elkészítését. A tejet, habtejszínt és a kikapargatott vaníliát vagy vaníliás cukrot felforraljuk. Ezalatt a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Ha a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojást.
A keveréket visszatesszük a tűzre, néhány percig forraljuk tovább, majd átszűrjük egy másik edénybe.
Elkészítjük a zselatint, hozzákeverjük a krémhez, és félretesszük hűlni.
Ha már a krém megfelelő állapotúra sűrűsödött, elkezdhetjük a süteményt összeállítani.
Egy réteg tészta - krém - feldarabolt eprek. Ezt újra megismételjük, és a tetejére rakunk még egy tésztát.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tálalás

2 fő

Tárolás

Elkészítés után hideg helyen, hűtőben.
Szamócás mille-feuille

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!