Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szamócás mille-feuille

henocska receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10262-henocska
Szamócás mille-feuille
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

henocska henocska receptje

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztát 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd max. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.
A korongokat egy megfordított tepsire, sütőpapírra rakjuk, majd erre is sütőpapírt teszünk, és egy másik tepsit nehezékkén rárakunk, hogy a tészta ne emelkedjen fel sütés közben. Előmelegített sütőben megsütjük így, 180-190 fokon.
Ha a korongok megsültek, a tetejére porcukrot szórunk. A sütőbe visszatéve rákaramellizáljuk.
Amíg a korongok sülnek, addig el lehet kezdeni a krém elkészítését. A tejet, habtejszínt és a kikapargatott vaníliát vagy vaníliás cukrot felforraljuk. Ezalatt a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Ha a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojást.
A keveréket visszatesszük a tűzre, néhány percig forraljuk tovább, majd átszűrjük egy másik edénybe.
Elkészítjük a zselatint, hozzákeverjük a krémhez, és félretesszük hűlni.
Ha már a krém megfelelő állapotúra sűrűsödött, elkezdhetjük a süteményt összeállítani.
Egy réteg tészta - krém - feldarabolt eprek. Ezt újra megismételjük, és a tetejére rakunk még egy tésztát.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tálalás

2 fő

Tárolás

Elkészítés után hideg helyen, hűtőben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!