Szamócás mille-feuille
Hozzávalók
Szamócás mille-feuille
Elkészítés
Elkészítés
A korongokat egy megfordított tepsire, sütőpapírra rakjuk, majd erre is sütőpapírt teszünk, és egy másik tepsit nehezékkén rárakunk, hogy a tészta ne emelkedjen fel sütés közben. Előmelegített sütőben megsütjük így, 180-190 fokon.
Ha a korongok megsültek, a tetejére porcukrot szórunk. A sütőbe visszatéve rákaramellizáljuk.
Amíg a korongok sülnek, addig el lehet kezdeni a krém elkészítését. A tejet, habtejszínt és a kikapargatott vaníliát vagy vaníliás cukrot felforraljuk. Ezalatt a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Ha a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojást.
A keveréket visszatesszük a tűzre, néhány percig forraljuk tovább, majd átszűrjük egy másik edénybe.
Elkészítjük a zselatint, hozzákeverjük a krémhez, és félretesszük hűlni.
Ha már a krém megfelelő állapotúra sűrűsödött, elkezdhetjük a süteményt összeállítani.
Egy réteg tészta - krém - feldarabolt eprek. Ezt újra megismételjük, és a tetejére rakunk még egy tésztát.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Szamócás mille-feuille
Hozzávalók
Szamócás mille-feuille
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A korongokat egy megfordított tepsire, sütőpapírra rakjuk, majd erre is sütőpapírt teszünk, és egy másik tepsit nehezékkén rárakunk, hogy a tészta ne emelkedjen fel sütés közben. Előmelegített sütőben megsütjük így, 180-190 fokon.
Ha a korongok megsültek, a tetejére porcukrot szórunk. A sütőbe visszatéve rákaramellizáljuk.
Amíg a korongok sülnek, addig el lehet kezdeni a krém elkészítését. A tejet, habtejszínt és a kikapargatott vaníliát vagy vaníliás cukrot felforraljuk. Ezalatt a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Ha a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojást.
A keveréket visszatesszük a tűzre, néhány percig forraljuk tovább, majd átszűrjük egy másik edénybe.
Elkészítjük a zselatint, hozzákeverjük a krémhez, és félretesszük hűlni.
Ha már a krém megfelelő állapotúra sűrűsödött, elkezdhetjük a süteményt összeállítani.
Egy réteg tészta - krém - feldarabolt eprek. Ezt újra megismételjük, és a tetejére rakunk még egy tésztát.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?