Szedres süti diétásan
Hozzávalók
Szedres süti diétásan
1/ töltelék:
2/ krém:
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A frissen leszedett szeder alapos mosása után szűrőben lecsepegtetni.
A pudingot a gyümölcscukorral és a tejjel megfőzni.
Hulalát a zselatin fixszel habbá verni.
Elkészítés
Az egyik lapot a papíron nyújtottam ki és fel is kockáztam, hogy könnyebb legyen szeletelni, papírral helyeztem a sütőlemezre. Amikor kihűlt, akkor helyeztem rá a tölteléket. A kihűlt pudinghoz hozzákevertem a kisebb mennyiségű tejszínhabot, és erre szórtam rá a 30 dkg szedret, majd a nagyobb mennyiségű tejszínhabba tettem a diétás lekvárt, és a szeder tetején elkentem, erre helyeztem a felkockázott megsült tésztát.
Minden kocka közepébe raktam 1 szem szedret, amit leöntöttem. A zselatint a vízzel feloldottam forralásig, majd hozzátettem a diétás szeder lekvárt, ezt csurgattam a szedrekre. Hűtőbe tettem 1-2 óra múlva fogyasztható.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szedres süti diétásan
Hozzávalók
Szedres süti diétásan
1/ töltelék:
2/ krém:
tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A frissen leszedett szeder alapos mosása után szűrőben lecsepegtetni.
A pudingot a gyümölcscukorral és a tejjel megfőzni.
Hulalát a zselatin fixszel habbá verni.
Elkészítés
Az egyik lapot a papíron nyújtottam ki és fel is kockáztam, hogy könnyebb legyen szeletelni, papírral helyeztem a sütőlemezre. Amikor kihűlt, akkor helyeztem rá a tölteléket. A kihűlt pudinghoz hozzákevertem a kisebb mennyiségű tejszínhabot, és erre szórtam rá a 30 dkg szedret, majd a nagyobb mennyiségű tejszínhabba tettem a diétás lekvárt, és a szeder tetején elkentem, erre helyeztem a felkockázott megsült tésztát.
Minden kocka közepébe raktam 1 szem szedret, amit leöntöttem. A zselatint a vízzel feloldottam forralásig, majd hozzátettem a diétás szeder lekvárt, ezt csurgattam a szedrekre. Hűtőbe tettem 1-2 óra múlva fogyasztható.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?