Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Leveles batyu

saschachef receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17501-saschachef
Leveles batyu
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 1 cs. leveles tészta
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. sűrített paradicsom
  • 1 konzerv borsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 2 ek. tej
  • bors
saschachef saschachef receptje

Elkészítés

Elkészítés

A darált húst az olajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a borsót, egy kicsit főzzük, hogy az ízek jól keveredjenek, sózzuk, borsózzuk és végül a reszelt sajtot hozzáadjuk.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd egyenlő kockákra felvágjuk. A tojást kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzákeverjük a tejet. A tészta széleit a tojás fehérjével megkenjük, így sülés közben nem fog a tészta kinyílni. Evőkanállal halmokat rakunk a tésztára és félbehajtjuk azt. Egy villa segítségével lenyomkodjuk a tészta széleit. Az így kapott batyut sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét pedig a tejes tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!