Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles batyu

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Leveles batyu

1 cs. leveles tészta
50 dkg sertés darált hús
2 ek. olaj
1 tk. sűrített paradicsom
1 konzerv borsó
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 ek. tej
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darált húst az olajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a borsót, egy kicsit főzzük, hogy az ízek jól keveredjenek, sózzuk, borsózzuk és végül a reszelt sajtot hozzáadjuk.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd egyenlő kockákra felvágjuk. A tojást kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzákeverjük a tejet. A tészta széleit a tojás fehérjével megkenjük, így sülés közben nem fog a tészta kinyílni. Evőkanállal halmokat rakunk a tésztára és félbehajtjuk azt. Egy villa segítségével lenyomkodjuk a tészta széleit. Az így kapott batyut sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét pedig a tejes tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Leveles batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!