Vajastészta csokis-körtés töltelékkel
Hozzávalók
Vajastészta csokis-körtés töltelékkel
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A közepesen érett körtéket hámozzuk meg, és vágjuk vékony cikkekre. Citromos vízbe tegyük a felhasználásig, hogy ne barnuljon meg.
A leveles tésztát készítsük elő. Azért jó, ha szeleteltet használunk fel, mert könnyebb lesz a dolgunk, de ha mégsem, akkor 12 x 8 cm-es téglalapokat vágjunk a kinyújtott tésztából. Kanalazzuk rá a csokikrémet, és kenjük el kissé a közepén. A körteszeleteket törölgessük szárazra, és helyezzünk belőle 3 szelete a tészta közepébe. A széleket kenjük meg a felvert tojással, majd tekerjük fel a tésztalapokat. A széleket nyomkodjuk össze. Tegyük mindet szilikon lappal bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tésztahengereket tojással, majd süssük 200 fokos sütőben 20 percig. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Végül csorgassuk rá a fehér csokoládét, amit szintúgy olvasszunk fel gőz felett 2 ek. olajjal. Porcukorral is szórjuk meg, ha már megkötött a csoki a tetején.
Alternatív elkészítés
Vajastészta csokis-körtés töltelékkel
Hozzávalók
Vajastészta csokis-körtés töltelékkel
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A közepesen érett körtéket hámozzuk meg, és vágjuk vékony cikkekre. Citromos vízbe tegyük a felhasználásig, hogy ne barnuljon meg.
A leveles tésztát készítsük elő. Azért jó, ha szeleteltet használunk fel, mert könnyebb lesz a dolgunk, de ha mégsem, akkor 12 x 8 cm-es téglalapokat vágjunk a kinyújtott tésztából. Kanalazzuk rá a csokikrémet, és kenjük el kissé a közepén. A körteszeleteket törölgessük szárazra, és helyezzünk belőle 3 szelete a tészta közepébe. A széleket kenjük meg a felvert tojással, majd tekerjük fel a tésztalapokat. A széleket nyomkodjuk össze. Tegyük mindet szilikon lappal bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tésztahengereket tojással, majd süssük 200 fokos sütőben 20 percig. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Végül csorgassuk rá a fehér csokoládét, amit szintúgy olvasszunk fel gőz felett 2 ek. olajjal. Porcukorral is szórjuk meg, ha már megkötött a csoki a tetején.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?