Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eperkrémes henger

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Eperkrémes henger
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Habrolók , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 30 dkg vajas tészta
  • 1 db tojás

Krémhez

SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, és 12 db 2 cm széles csíkot vágunk belőle.
2. A csíkokat sütőcsőre feltekerjük (ha nincs, akkor az alufólia hengerét 3-4 részre vágjuk, beburkoljuk alufóliával és leolajozzuk).
3. Megkenjük felvert tojással, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 perc alatt megsütjük.
4. A megsült tésztát lehúzzuk a csövekről.
5. A krémhez az epret megmossuk, a tejszínt kemény habbá verjük.
6. Az epret összekeverjük a cukorral, joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot és a zselatinfixet is.
7. Habzsákba tesszük, betöltjük vele a hengereket.
8. Habot nyomunk a henger tetejére is, és mentalevéllel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!