Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Krémes kosárkák - „Mamma53” Sütibarátunk receptje alapján

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

  • 200 ml édesített növényi tejszín
  • Dr. Oetker Dekorcukrok

Elkészítés

Előkészítés

A muffin sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A leveles tésztát egy munkalapon 38*30 cm-es lappá nyújtjuk, és a muffin sütő átmérőjétől kb. 1 cm-rel nagyobb köröket szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat az előkészített sütőformákba nyomkodjuk, majd villával sűrűn megszurkáljuk, az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a fél tasak házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük. Ezután a hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat habzsák vagy kanál segítségével megtöltjük a krémmel, majd a tetejüket a tejszínhabbal díszítjük. A kosárkákat ízlés szerint pl. dekorvirággal is megszórjuk.

A kész süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!