Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi szilvás franciakrémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

8 dl tej
4 dl cukrász tejszín
60 dk besztercei szilva

Tetejére:

1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés: az egyik leveles tésztát kitekerjük, kicsit megnyújtjuk, majd egy sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük, a kés hegyével megszurkáljuk, hogy ne jöjjön fel.

Elkészítés

220 °C előmelegített sütőbe toljuk 10-12 percre készre sütjük.

Elkészítés

A másik kinyújtott leveles tésztát tetszőleges méretű kockára vágjuk és így sütjük meg, ez lesz a krémes teteje.

Amíg sülnek a krémes lapok elkészítjük a krémet .

Elkészítés

Egy tálba beleöntjük a Dr. Oetker krémes krémport és hozzáadunk 8 dl hideg tejet és 3 percig habverővel erősen felverjük, addig amíg elkezd sűrűsödni.

Elkészítés

A tejszínt szintén felverjük kemény habbá, a szilvát felvágjuk kisebb darabokra.

Veszünk egy tálcát az egész krémes alapot a tálcára rakjuk, majd rákenjük a vaníliás krémet, a szilvát elosztjuk, kicsit bele nyomkodjuk a krémbe .

Majd a krémre ráhalmozzuk a tejszínhabot elsimítjuk .

Végezetül kirakjuk a krémes tetejét a kockára sült krémes lappal. Így sokkal könnyebb lesz felszeletelni.

A tetejét megszórjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

A tej és a tejszín nagyon hideg legyen, mert így lesz tökéletes a krém.
Házi szilvás franciakrémes Házi szilvás franciakrémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!