Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi szilvás franciakrémes

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Házi szilvás franciakrémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: az egyik leveles tésztát kitekerjük, kicsit megnyújtjuk, majd egy sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük, a kés hegyével megszurkáljuk, hogy ne jöjjön fel.

220 °C előmelegített sütőbe toljuk 10-12 percre készre sütjük.

A másik kinyújtott leveles tésztát tetszőleges méretű kockára vágjuk és így sütjük meg, ez lesz a krémes teteje.

Amíg sülnek a krémes lapok elkészítjük a krémet .

Egy tálba beleöntjük a Dr. Oetker krémes krémport és hozzáadunk 8 dl hideg tejet és 3 percig habverővel erősen felverjük, addig amíg elkezd sűrűsödni.

A tejszínt szintén felverjük kemény habbá, a szilvát felvágjuk kisebb darabokra.

Veszünk egy tálcát az egész krémes alapot a tálcára rakjuk, majd rákenjük a vaníliás krémet, a szilvát elosztjuk, kicsit bele nyomkodjuk a krémbe .

Majd a krémre ráhalmozzuk a tejszínhabot elsimítjuk .

Végezetül kirakjuk a krémes tetejét a kockára sült krémes lappal. Így sokkal könnyebb lesz felszeletelni.

A tetejét megszórjuk porcukorral.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tej és a tejszín nagyon hideg legyen, mert így lesz tökéletes a krém.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!