Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos krémes lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
3 dl tejszín
4 dkg porcukor
1 doboz barackbefőtt

A tetejére:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom.

Elkészítés

A leveles tésztát kétfelé vágom, majd vékony lapokra nyújtom. Villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és sütőlapon 180 fokos sütőben 12 perc alatt világosra sütöm. Ha kihűlt az egyik lapot felszeletelem, mint a krémesnél, és elkészítem a vanília krémport az előírás szerint keményre géppel kikeverem, és az egész lapra kenem. Azután a barackokat felaprítom, és rárakom a barackokat. A tejszínt géppel habosra felverem a cukorral és rákenem a barackos krémre. Befedem a négyzetekre vágott lapokkal, és olvasztott csokival megcsorgatom, majd ha megköt, vaníliaízű porcukorral megszórom. Jól behűtve kínálom, és másnap a vágások mentén szeletelem fel teljesen. Jó étvágyat hozzá!
Barackos krémes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!