Az igazi krémes
Hozzávalók
A tésztához:
A vajtéglához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához a lisztbe belemorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a sót és összekeverem. Majd hozzáadom a tojásos tejszínt, majd összegyúrom. Ezt is fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem.
Két órát várok, majd kiveszem a tésztát, kinyújtom, és a közepére teszem a vajkockát. Becsomagolom a tészta 4 sarkával és óvatosan kinyújtom téglalap alakúra.(kb.30,20 cm-re).
3 egyenlő részre osztom, a két szélső harmadot ráhajtom a középsőre. Egy negyed fordulattal elforgatom, és megint kinyújtom. Ezután megint összehajtom, mint az előbb. Még 1 órára hűtőbe teszem.
Ezt a pihentetéssel együtt még 2 x megismétlem.
Az elkészült tésztát félbeszedem és a darabot a közepes tortakeret méretére nyújtom. A lapokat sütőpapíros tepsire teszem, majd sütőpapírral lefedem, és még egy tepsit teszek rájuk. 25-30 percig sütöm 200°C-on.
A krémhez meglangyosítom a tejet, belekeverem a cukrot, a lisztet, a vanília kikapart belét és a tojások sárgáját. Nem hagyom, hogy forrni kezdjen, és addig keverem, míg be nem sűrűsödik. Majd kevergetve langyosra hűtöm és hozzáadom a kemény habbá vert tejszínhez.
A tésztalapokat, magas falú tepsibe helyezem és rákanalazom a krémet, majd ráteszem a másik felét a tésztának. Ezután hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon.
Alternatív elkészítés
Az igazi krémes
Hozzávalók
A tésztához:
A vajtéglához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához a lisztbe belemorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a sót és összekeverem. Majd hozzáadom a tojásos tejszínt, majd összegyúrom. Ezt is fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem.
Két órát várok, majd kiveszem a tésztát, kinyújtom, és a közepére teszem a vajkockát. Becsomagolom a tészta 4 sarkával és óvatosan kinyújtom téglalap alakúra.(kb.30,20 cm-re).
3 egyenlő részre osztom, a két szélső harmadot ráhajtom a középsőre. Egy negyed fordulattal elforgatom, és megint kinyújtom. Ezután megint összehajtom, mint az előbb. Még 1 órára hűtőbe teszem.
Ezt a pihentetéssel együtt még 2 x megismétlem.
Az elkészült tésztát félbeszedem és a darabot a közepes tortakeret méretére nyújtom. A lapokat sütőpapíros tepsire teszem, majd sütőpapírral lefedem, és még egy tepsit teszek rájuk. 25-30 percig sütöm 200°C-on.
A krémhez meglangyosítom a tejet, belekeverem a cukrot, a lisztet, a vanília kikapart belét és a tojások sárgáját. Nem hagyom, hogy forrni kezdjen, és addig keverem, míg be nem sűrűsödik. Majd kevergetve langyosra hűtöm és hozzáadom a kemény habbá vert tejszínhez.
A tésztalapokat, magas falú tepsibe helyezem és rákanalazom a krémet, majd ráteszem a másik felét a tésztának. Ezután hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?