Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi francia krémes

zsuzsenka53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5688-zsuzsenka53
Házi francia krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

Tészta

  • 15 dkg liszt
  • 40 dkg háj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2,5 dl szódavíz
  • 40 dkg liszt

Krém

Hab

  • 5 dl hulala tejszínhab
  • 3-4 evőkanál porcukor

Máz

  • 1 tábla milka csoki
zsuzsenka53 zsuzsenka53 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk, kinyújtjuk és tepsi hátulján 20 perc alatt kisütjük előbb az egyiket, majd a másikat.
A krémhez a vaníliás pudingokat a vaníliás cukorral és 10 dkg porcukorral az 1 liter tejben sűrű krémmé főzzük.
Az 5 tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sűrű krémbe keverjük és még néhány percig főzzük.
Az 5 dl tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük.
Az 1 tábla Milka csokit gőz felett megolvasztjuk.
Összeállítás:
Az egyik tésztát letesszük egy tálcára, erre jön a sárga krém, ennek a tetejére jön a tejszínhab, erre rakjuk a másik tésztát és ennek a tetejére jön az olvasztott csokoládé.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!