Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Krémes

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

  • 1 csomag vajas-leveles tészta
  • 5 db tojás (szétválasztva)
  • 4,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 ek. keményítő
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztát a hosszabbik oldala mentén félbevágom, kinyújtom akkorára, amekkora a tepsink, majd tepsiháton 180 fokon, kb. 12 perc alatt megsütöm. A lapokat kihűtjük.
Krém: a tejet, tejszínt, cukrot, keményítőt, vaníliás cukrot elkeverem, és felteszem főni. Sűrűsödés után leveszem a lángot, állandó kevergetés mellett, egyesével hozzáadom a sárgákat. Ezzel kb. fél percig főzöm, félrehúzom, majd hozzákeverem a habot is. Kicsit még főzöm. A krémet hagyom hűlni.
Magas falú tepsibe teszem egészben az egyik kisült lapot. Ráhalmozom a krémet. A másik lapot felkockázom, így kockázva teszem rá a krémre. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük.

Tálalás

Én egy kb. 20x30-as tepsin sütöttem, hűtöttem a krémest, és így nekem 12 szelet lett belőle.

Tárolás

Hűtőben kell tárolni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Porcukorral megszórva, vagy karamellel leöntve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!