Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagymamám krémese

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kocka margarin
1 kanál zsír
1 tojás
1 kis pohár tejföl
1 kiskanál cukor
pici só
kb. 30 dkg liszt

Krém:

4 tojássárgája
4 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű vagy tejszínízű pudingpor
1 kanál liszt vagy étkezési keményítő
kb. 10 kanál cukor
vanília aroma, vagy Dr. Oetker Vanillincukor vagy vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókból rugalmas tésztát gyúrunk. Ha ragad, még lisztezünk.
Három részre osztjuk, és egyenként vékonyra nyújtjuk és gázsütő tepsijében, vagy a hátán sütőpapíron, három lapba megsütjük, kb. 5-10 perc alatt.
A krémhez 2 liter tejet felforralunk, ha vanília rúd van, akkor azt tehetünk bele, majd a többi hozzávalót még pici tejjel simára keverünk és hőkiegyenlítést végezve beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük.
4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és még forrón belekeverjük a pudingba.
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, tetejére csokimáz kerül.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.

Alternatív elkészítés

A tésztát sütés előtt érdemes megszurkálni, mert hólyagosodik. A kész süti másnap jól szeletelhető.
Nagymamám krémese

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!