Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

  • 250 g leveles-vajas tészta (friss vagy mélyfagyasztott)

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A leveles-vajas tésztát felengedjük. A tepsit (25 x 30 cm) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztát 2 darab 25 x 30 cm lappá nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük, és egymás után megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egyik lapot egy tálcára fektetjük, sütőkeretet helyezünk köré. A másik tésztalapot tetszés szerinti méretű négyszögekre vágjuk. A tejet a krémporral kb. 3 perc alatt felverjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A tejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!