Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres krémes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Krémhez

Ezenkívül

  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit (30x40 cm) előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk.

Elkészítés

A tésztát a papírral együtt az előkészített tepsibe rakjuk és kitekerjük. Egy villával néhányszor megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 10-15 perc

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd hosszában elfelezzük. Az egyik lapot egy peremes tálra helyezzük. Az epret a tésztán egyenletesen elosztjuk.

A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. Majd néhányszor átkeverve hagyjuk hűlni. Majd hozzákeverjük a zselatin fixet és a rum aromát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a pudingkrémhez forgatjuk. A krémet az epren egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a félretett tésztalapot felszeleteljük, a megdermedt krémre fektetjük. Porcukorral meghintve, ízlés szerint felkockázva tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss eper helyett használhatunk meggyet vagy jól lecsöpögtetett meggybefőttet is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!