Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Francia krémes egyszerűen

Sizsu receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11013-sizsu
Francia krémes egyszerűen
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

Díszítéshez

  • porcukor
Sizsu Sizsu receptje

Elkészítés

Előkészítés

A mirelit tésztát 2 órával a sütés előtt kiveszem olvadni.

A tésztából 2 db 20 x 30-as lapot nyújtunk, sütőpapírra tesszük és forró, 200 fokos sütőben megsütjük.
A készre sütött krémes lapot kétfelé vágom, az egyiket magas falú tepsibe rakom, a másikat félreteszem, majd megszórom porcukorral.
Egy tálban először kemény habbá verem a tejszínt (én Hulala-t használok, az nem esik össze) a vaníliás cukorral. A felvert tejszínt félre teszem egy tálba és a krémes port a 8 dl tejjel 3 perc alatt sűrűre keverem.
A kész krémet a tepsibe simítom. Várok pár percet és rákenem a tejszínt is. Beteszem a hűtőbe dermedni.

Tálalás

Porcukorral a tetején is nagyon finom, de aki szeretné, csokival vagy cukormázzal is bevonhatja a tetejét.

Tárolás

Hűtőben, vagy hűvös helyen.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!