Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Krémes eperrel

Esztók13 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10378-esztok13
Krémes eperrel
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 10-12 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanálnyi tejföl
  • pici só

Krém

Tetejére

  • 250 dkg friss eper
  • porcukor
Esztók13 Esztók13 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a pici sót, összegyúrjuk és kb. 60 percig hűtőben pihentetjük.
A tésztát elfelezzük és lisztezett deszkán 2 db 25*30 cm-es lappá kinyújtjuk és villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy a tepsi hátlapjára tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat. Az egyik lapot még melegen egyforma méretű kockákra vágjuk.
Az egyben maradt tésztalapot egy magas falú tálba vagy tepsibe helyezzük. A Dr. Oetker Házi Krémes krémport a hideg tejjel habosra keverjük.
Az elkészült krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, elrendezzük rajta a tészta kockákat. Kb. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük, majd a megtisztított és felszeletelt eperrel tetszés szerint dekoráljuk.
Porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Tálalás

12-15 db

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!