Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes eperrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
10-12 dkg margarin
1 tojássárgája
1 evőkanálnyi tejföl
pici só

Krém:

800-900 ml hideg tej

Tetejére:

250 dkg friss eper
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a pici sót, összegyúrjuk és kb. 60 percig hűtőben pihentetjük.
A tésztát elfelezzük és lisztezett deszkán 2 db 25*30 cm-es lappá kinyújtjuk és villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy a tepsi hátlapjára tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat. Az egyik lapot még melegen egyforma méretű kockákra vágjuk.
Az egyben maradt tésztalapot egy magas falú tálba vagy tepsibe helyezzük. A Dr. Oetker Házi Krémes krémport a hideg tejjel habosra keverjük.
Az elkészült krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, elrendezzük rajta a tészta kockákat. Kb. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük, majd a megtisztított és felszeletelt eperrel tetszés szerint dekoráljuk.
Porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Tálalás

12-15 db
Krémes eperrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!