Krémes eperrel
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát elfelezzük és lisztezett deszkán 2 db 25*30 cm-es lappá kinyújtjuk és villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy a tepsi hátlapjára tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat. Az egyik lapot még melegen egyforma méretű kockákra vágjuk.
Az egyben maradt tésztalapot egy magas falú tálba vagy tepsibe helyezzük. A Dr. Oetker Házi Krémes krémport a hideg tejjel habosra keverjük.
Az elkészült krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, elrendezzük rajta a tészta kockákat. Kb. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük, majd a megtisztított és felszeletelt eperrel tetszés szerint dekoráljuk.
Porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Tálalás
Krémes eperrel
Hozzávalók
Tészta:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát elfelezzük és lisztezett deszkán 2 db 25*30 cm-es lappá kinyújtjuk és villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy a tepsi hátlapjára tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat. Az egyik lapot még melegen egyforma méretű kockákra vágjuk.
Az egyben maradt tésztalapot egy magas falú tálba vagy tepsibe helyezzük. A Dr. Oetker Házi Krémes krémport a hideg tejjel habosra keverjük.
Az elkészült krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, elrendezzük rajta a tészta kockákat. Kb. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük, majd a megtisztított és felszeletelt eperrel tetszés szerint dekoráljuk.
Porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?