Francia krémes
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Teterjére:
Elkészítés
Elkészítés
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
Francia krémes
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Teterjére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?