Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk. ecet
1 tk. só
kb. 1,3 dl víz

Krémhez:

8 dl tej
3-5 dl tejszín /ízlés szerint/
4 dkg porcukor

Teterjére:

3 evőkanál baracklekvár
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból leveles tésztát készítünk. A hozzávalókból a margarin kivételével előtésztát készítünk, majd belecsomagoljuk a margarint, és behajtjuk /szimpla-dupla hajtás, majd pihentetés után még egyszer/ Kettévágjuk, vékonyra kinyújtjuk, és 210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
Francia krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!