Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi krémes

Andrea68 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1998-andrea68
Házi krémes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

szóráshoz

  • porcukor
Andrea68 Andrea68 receptje

Elkészítés

Tárolás

Hűtőben.

Elkészítés

Vajas leveles tésztát nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra. Egy sütőlapot fordítsunk meg, ennek a hátuljára helyezzünk egy ív sütőpapírt, majd óvatosan tegyük rá a kinyújtott leveles tésztát. Két lapot süssünk. Szurkáljuk meg villával (így nem fog felpúposodni) és tegyük előmelegített 170 fokos sütőbe, süssük arany barnára 20-22 perc alatt.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük egy-két dl tejjel, majd a cukor egyharmadával, vaníliás cukorral és a pudingporral alaposan elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és amikor forr beleöntjük a pudingos alapot. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, le ne égjen. Először összeáll, sűrű lesz, ha kiemelünk egy kicsit a habverővel, nem akar lecseppenni, folyni. Addig főzzük kevergetve, míg kiemelve elkezd lefolyni a keverőeszközről. Ekkor elzárjuk, és azonnal elkezdjük kemény habbá verni a fehérjét, hozzáadagolva a cukrot. Amint kemény habbá vertük hozzáadagoljuk a sárgás krémhez. Legyen kicsit folyós a krém, ha kicsit megkötött idő közben nyugodtan melegítsünk rá, de csak kicsit. Ne várjunk sokat, mert vagy összeesik a hab, vagy a sárgás massza lesz kemény, és ha úgy keverjük bele, darabos az egész krém. Ha elkészült a krém, akkor összeállítjuk a krémest. A keményre felvert tejszínhabot is rásimítjuk. A tetejére szánt lapot felkockázzuk./ha csoki vagy karamell kerül még rá porcukor helyett, akkor a krém szilárdulása után kockázzuk fel és tesszük a tejszínre./

Tálalás

30 db lett belőle.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Legközelebb valószínű több tojásból készítem a krémet, mert én egy kicsit kevésnek találtam.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!