Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Francia krémes - „rIKkk” Sütibarátunk receptje alapján

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Francia krémes - „rIKkk” Sütibarátunk receptje alapján
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Krémhez

Tejszínhabhoz

Tetejére

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A leveles tésztát a hosszabbik oldalánál ketté vágjuk. Egyenként 25*30 cm-es lappá nyújtjuk, tepsibe fektetjük, majd mindkét lapot aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a Házi Krémes krémet a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük, és a kész krémet a tésztára simítjuk. Kicsit hagyjuk dermedni.

Közben a hideg habtejszínt a cukor és habfixáló hozzáadásával, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kész tejszínhabot a krém tetejére simítjuk.

A másik lapra cukormázat készítünk. A porcukrot a vízzel és kevés kakaóporral (csak a színezés miatt kell) egy tálkában simára keverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon. Ha a máz megszilárdult, a tésztalapot felvágjuk 12 db kb. 7*7 cm-es négyzetre, majd a tejszínhabos réteg tetejére helyezzük. A francia krémest legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tejszínhabot Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!