Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Málnás krémes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnás krémes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Gyúrt tésztához

Égetett tésztához

Ezenkívűl

  • 2 evőkanál málnalekvár

Krémhez

Ezenkívül

  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A málnát óvatosan leöblítjük. A tepsit (25 x 25 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spiráljával) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon tepsi méretű lappá nyújtjuk, a tepsibe fektetjük, majd villával néhányszor megszurkáljuk a tészta felületét. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tepsit sütőpapírral újra kibéleljük és félretesszük.

Az égetett tésztához a vizet a Ramaval és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet a keményítővel elkeverjük, egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 4 tojást egyenként a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztához, hogy az szép fényes legyen. Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről. Hagyjuk kihűlni. Végül a sütőport a kihűlt tésztához keverjük.

A tésztát három részre osztjuk, a tepsiben egy-egy adagot elsimítunk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztalapokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd az egyik tésztalapot 16 négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan felezzük.

A krémhez a Házi krémes krémport a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 600 ml tej és 200 ml fehérbor felhasználásával elkészítjük.

A gyúrt tésztát a lekvárral megkenjük, majd egy égetett tésztalapot ráfektetünk. A krém felét a tésztán elsimítjuk, majd a málna felét a krémen elosztjuk, és egy újabb tésztalappal befedjük. A maradék krémet a tésztán elsimítjuk, a krémen a málnaszemeket ízlésesen elosztjuk, a tészta háromszögekkel befedjük. Porcukorral meghintve, ízlés szerint felkockázva tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss málna helyett epret, meggyet vagy szedret is használhatunk.

A sütemény egyszerűbb változatához a kétféle tészta helyett használhatunk 500 g mélyfagyasztott leveles tésztát.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!