Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gyors, sajtos rúd

SzilvaSmiss receptje https://www.sutnijo.hu/profil/539-szilvasmiss
Gyors, sajtos rúd
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak leveles tésztából , Sós aprósütemények

Hozzávalók

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta (500 g)
  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt
SzilvaSmiss SzilvaSmiss receptje

Elkészítés

Előkészítés

A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten vagy mikrohullámú sütő kiolvasztó fokozatán felengedjük.

A sütőt előmelegítjük: alul-felül (nem légkeveréses) fokozaton 220°C-ra.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A felengedett levelestésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-5 mm vastagságúra, a tészta sütés közben fel fog emelkedni.

Ízlés szerint 3-5 cm hosszú rudacskákra vágjuk, derelye szaggatóval cakkos lesz a szélük, de egy pizza szeletelő is megteszi.

A rudacskákat a tepsibe tesszük, a tetejüket egy tojássárgájával megkenjük, sajttal (reszelt trappista vagy füstölt) megszórjuk.

Forró sütőben, középen, 12-14 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.

Tálalás

30-40 db sajtos rúd lesz belőle.

Tárolás

Max. 30 perc (ezalatt az idő alatt elkapkodják).

Javaslatok, alternatív elkészítés

A füstölt sajt gyorsabban megpirul, mint a trappista, így ennek a változatnak pirultabb lesz a teteje.
Szórhatunk rá szezámmagot is sajt helyett.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!