Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos-magvas-baconos rudak

diditta receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10309-diditta
Sajtos-magvas-baconos rudak
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak leveles tésztából , Sajtos rudak

Hozzávalók

  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
  • 15 dkg trappista sajt
  • napraforgómag
  • tökmag
  • szezámmag
  • 1 tojássárgája
diditta diditta receptje

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztát kiterítjük, ha már ki van nyújtva nincs dolgunk, ha még nincs, akkor nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra. A rövid oldala olyan hosszú legyen, mint egy csík bacon.
A tésztára egymás mellé terítsük a bacon csíkokat, szórjuk meg sajttal és a magokkal. A bacon csíkok között vágjuk el csíkokra a tésztát.
Fogjunk meg egy csíkot a két végénél és ellentétes irányba csavarjuk. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjük meg őket tojássárgájákkal majd szórjuk meg sajttal és a magokkal.
Sütőben 5-10 perc alatt 200 fokon süssük meg.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A bacon sóssága miatt, nem kell sózni egyáltalán!

Vélemények

hsysy

hsysy
2013.03.26. | 09:15

Vendégség miatt készítettem. Iszonyat nagy sikert aratott, 3szor kellett kinyomtatnom a receptet, mert mindenki úgy döntött, hogy otthon is megsüti! :-) Viszont legközelebb sonkával is kipróbálom! amit kihagytam belőle, az a magvak, mert nem mindenki szereti nálunk.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!