Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gyors ketchup

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gyors ketchup
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Mártások

Hozzávalók

kb. 3 db 500 ml-es üveghez

  • 1000 ml paradicsomlé (100 %-os)
  • 150 ml ananászlé (100 %-os)
  • 100 ml vörösborecet
  • 2 evőkanál worcester szósz
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 késhegynyi cayenne bors
  • 2 késhegynyi őrölt bors
  • ½ rúd fahéj
  • 1 darab csillagánizs
  • 1-2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1-2 késhegynyi őrölt jamaikai szegfűbors
  • 1-2 babérlevél
  • 1 csomag Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1

Elkészítés

Előkészítés:

1000 ml paradicsomlevet és 150 ml ananászlevet kimérünk.

Elkészítés:

A paradicsomlevet, az ananászlevet, az ecetet, a worcester szószt, a paradicsompürét és az összes fűszert a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Az egészet kevergetés közben felforraljuk, és állandó keverés mellett legalább 10- 15 percig rotyogva főzzük. Főzés után a babérlevelet, a fahéj rudat és a csillagánizst eltávolítjuk, illetve ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot is leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twistoff befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Vörösborecet helyett használhatunk paradicsomecetet is.
A fahéjat, az ánizst és a babérlevelet papírzacskóba tesszük, jól lezárjuk és belefőzzük; így később könnyebben eltávolíthatjuk a fűszereket.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!