Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Padlizsán krém

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Padlizsán krém
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Pürék

Hozzávalók

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 kisfej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál 10%- os ecet vagy citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 dl olíva olaj
  • bors
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tisztára mosott padlizsán végeit levágjuk, alufóliába tesszük és megsütjük 200 fokon 30-35 percig. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk a héját és szűrőben lecsöpögtetjük, majd az apróra vágott hagymával és az átpréselt fokhagymával botmixerrel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mustárt az ecetet vagy citromlevet, a cukrot és folyamatosan hozzáadjuk az olajat és tovább keverjük, majd sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.

Tálalás

Hűtőben tároljuk. Ebből a mennyiségből 3 kis üveg lesz.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom pirítósra vagy vajas kenyérre.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!