Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Padlizsán krém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Padlizsán krém

2 nagyobb padlizsán
1 kisfej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál 10%- os ecet vagy citromlé
1 teáskanál mustár
2 evőkanál cukor
0,5 dl olíva olaj
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tisztára mosott padlizsán végeit levágjuk, alufóliába tesszük és megsütjük 200 fokon 30-35 percig. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk a héját és szűrőben lecsöpögtetjük, majd az apróra vágott hagymával és az átpréselt fokhagymával botmixerrel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mustárt az ecetet vagy citromlevet, a cukrot és folyamatosan hozzáadjuk az olajat és tovább keverjük, majd sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.

Tálalás

Hűtőben tároljuk. Ebből a mennyiségből 3 kis üveg lesz.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom pirítósra vagy vajas kenyérre.
Padlizsán krém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!