Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Angol citromkrém (Lemon Curd)

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Angol citromkrém (Lemon Curd)
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Pürék

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor (nádcukor vagy nyírfacukor)
  • 2-3 citrom (attól függ mennyi leve van)
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál keményítő
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy fazekat félig töltünk vízzel, ehhez keresünk egy fém tálat /edényt, ami illeszkedik a tetejére. A vizet felforraljuk. A forró víz felett készítjük majd a krémet.
A citromokat, ha nem bio-citrom, akkor először szódabikarbónás vízben áztassuk fél órát majd jól mossuk le.
A citromok héját lereszeljük, a citromok levét kifacsarjuk, leszűrjük és 1 dl kimérünk belőle. Ennyi kell a krémhez.

A keményítőt, a cukrot és a reszelt citrom héját elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat majd a vízfürdő felett folyamatos keverés közben melegítjük, mikor kezd habos lenni a tojás és elolvadt a cukor hozzáadjuk az 1 dl citromlét, keverjük folyamatosan. Addig melegítjük, míg kezd besűrűsödni, ekkor a kockákra vágott hideg vajat is hozzáadjuk, addig keverjük, míg el nem olvad a vaj és sűrű fényes krémet nem kapunk. (kb. 2 perc) Ekkor levesszük a vízfürdőről és üvegbe töltjük vagy akár előre kisütött pitetésztára kanalazzuk.

Tálalás

1 kis üveg (kb. 3 dl)

Tárolás

Hűtőben 4-5 napig eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Angliában hasonlóan a lekvárhoz fogyasztják. Reggelire péksütire kenve vagy akár kekszhez mártogatósnak, de süteményekhez is jól használható. Egyszerre kisebb mennyiséget érdemes készíteni, mert nem áll el sokáig. Narancsos változatban is készíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!