Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Karamellszósz

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Karamellszósz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Szószok

Hozzávalók

  • 25 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A karamellhez a cukrot 4 ek. vízzel karamellizáljuk: közepes lángon, kevergetés nélkül, néha megrázogatva a lábost. (ha nagyon gyorsan barnulna, vegyük lejjebb egy kicsit, hogy ne égjen oda.)
Majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt, a vajat és egy csipet sót. Visszatesszük a tűzre, homogenizáljuk, és hagyjuk hűlni.
Melegen folyós, szobahőmérsékleten sűrű szósz állagú, hűtőben tartva kb. nugát állagú lesz.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha hígabb öntetet szeretnénk, több tejszínt rakjunk hozzá.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!