Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piros bogyós gyümölcsszósz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

900 g eper (előkészítve mérve)
200 g piros ribizli (előkészítve mérve)
400 g meggy (előkészítve mérve)
200 g málna (előkészítve mérve)
250 g szeder (előkészítve mérve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szemeket leszedjük a szárról, és 200 g-t kimérünk belőle. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 400 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 200 g-t kimérünk belőle. A szedret szemezzük, a nagyobb szemeket esetleg elfelezzük, és 250 g-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Friss gyümölcsök helyett használhatunk mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. A fagyasztott gyümölcsöt felengedjük, és a keletkezett levet az elkészítésnél felhasználjuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.
A Piros bogyós gyümölcsszósz sütemények és húsételek ízét varázsolja még harmonikusabbá.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!