Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó ketchupje

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó ketchupje

1 kg lehéjazott paradicsomlé
1/2 kg Pritamin paprika/ kicsumázva
1 1/2 dkg fokhagyma
25 dkg sárgarépa
1 db zellergumó
1 db zellerlevél
1/2 dl ecet 20%
1 evőkanál só
3 evőkanál fructósum
1 kávéskanál szegfűbors
1 kávéskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
6 db szemes bors
1 db babérlevél
1/4 kávéskanál natrium benzoát
20 dkg vöröshagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szélesebb szájú üvegek tisztára mosása, szárazra kicsurgatva.
A paradicsom /forró vízbe dobása után/ lehéjazva és turmixolva.
A paprika, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zellergumó feldarabolása kis kockákra.
Szegfűszeg, szegfűbors, és az egész fekete bors teatojásba rakása.

Elkészítés

A kis kockákra feldarabolt anyagokat annyi vízzel hogy mindet elfedje, feltesszük főzni, hozzáadjuk a sót, a zeller levelet és a teatojást a benne levő fűszerekkel, még a babérlevelet a fructósumot és az őrölt gyömbért is. Puhára főzzük, kivesszük a babérlevelet, a zeller zöldet és a teatojást. Az egészet turmixoljuk, hozzáöntjük a paradicsomlét, és visszatesszük a zeller zöldet, a babérlevelet és a teatojást a fűszerekkel sűrűre /kb. 1 órát / főzzük, az ecetet is hozzátesszük, ha készen van, kiszedjük a zeller zöldet, a babérlevelet és a teatojást. Levesszük a tűzről hozzáadjuk a nátrium benzoátot, és üvegekbe rakjuk. Majd száraz dunsztba, tesszük kihűlésig. Hűvös helyen tároljuk.

Tálalás

6 db közepes méretű üveg lett belőle.

Tárolás

Hűvös helyen.

Elkészítés

Lépés leírása

Alternatív elkészítés

Mindenki saját ízlése alapján változtathatja az adagokat.
Margó ketchupje

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!