Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mennyei krémdesszert eperszósszal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mennyei krémdesszert eperszósszal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Az elkészítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A földiepret megmossuk, és a szárától megtisztítjuk. A díszítéshez 4 kisebb eperszemet félreteszünk. 250 g epret egy keverőedényben pürésítünk, hozzáadjuk a zselésítőt és egy botmixer segítségével a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig keverjük. A maradék epret kicsi kockára vágjuk és félretesszük.

Elkészítés:

A Gála krém pudingport a tasakon lévő utasítás szerint, de 300 ml tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémnek több mint a felét egy nyomózacskóba helyezzük és 4 desszertes pohárban egyenletesen elosztjuk. A maradék krémhez kb. 6 evőkanálnyi eperszószt adunk és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az eperdarabokat. A krémet a desszertes poharakban elosztjuk és a maradék eperszószt a tetejére rétegezzük.

A desszertet szervírozásig hűtőszekrényben tároljuk. Tálalás előtt néhány eperszemmel díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A receptet elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató