Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mennyei krémdesszert eperszósszal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mennyei krémdesszert eperszósszal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Az elkészítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A földiepret megmossuk, és a szárától megtisztítjuk. A díszítéshez 4 kisebb eperszemet félreteszünk. 250 g epret egy keverőedényben pürésítünk, hozzáadjuk a zselésítőt és egy botmixer segítségével a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig keverjük. A maradék epret kicsi kockára vágjuk és félretesszük.

Elkészítés:

A Gála krém pudingport a tasakon lévő utasítás szerint, de 300 ml tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémnek több mint a felét egy nyomózacskóba helyezzük és 4 desszertes pohárban egyenletesen elosztjuk. A maradék krémhez kb. 6 evőkanálnyi eperszószt adunk és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az eperdarabokat. A krémet a desszertes poharakban elosztjuk és a maradék eperszószt a tetejére rétegezzük.

A desszertet szervírozásig hűtőszekrényben tároljuk. Tálalás előtt néhány eperszemmel díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A receptet elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!