Málnás joghurtkrém

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnás joghurtkrém
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Desszertkrémek

Hozzávalók

Joghurt desszerthez

Málna krémhez

  • 300 g málna
  • 300 g joghurt
  • 100 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés

Joghurt desszert:
A joghurtot, a cukrot, a vanillincukrot, a narancslevet és a citromhéjat egy keverőedénybe tesszük. A hozzávalókat robotgéppel elkeverjük. A zselatint a csomagoláson lévő előírás szerint felolvasztjuk. Először 4 evőkanál joghurtkrémet belekeverünk a zselatinba, majd a maradék krémet is hozzáadjuk, és keverő kanállal elkeverjük. A krémet 12 kicsi desszertes pohárban elosztjuk, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Málna krém:
A málnát pürésítjük, összekeverjük a joghurttal és a porcukorral, majd a lehűtött joghurtmassza tetején elosztjuk.

A desszert tetejét ízlés szerint málnával és mentalevelekkel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató