Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Réteges piskóta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Réteges piskóta

10 dkg étcsokoládé
3,5 dl tejszín
3,5 dl tej
8 db tojássárgája
12-13 dkg cukor
Fekete meggylekvár
1,25 dl cherry
1 üveg meggybefőtt
Kakaós piskóta
7-8 dl tejszín(a habhoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A csokoládét felaprítjuk, gőz felett megolvasztjuk, míg egy lábosban a tejet és a tejszínt összemelegítjük. A 8 db tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóport. Belekeverjük a meleg tejes egyveleget és az olvadt csokoládét, majd kis lángon, nagyjából 10 perc alatt, folyamatosan figyelve besűrítjük a krémet.
Tipp: a krémbe mártott fakanálra az ujjunkkal egy csíkot húzunk: ha a csík megmarad, a krém jó. Állni hagyjuk, hadd sűrűsödjön, letakarjuk fóliával.
A piskótából pici szeleteket vágunk és szendvicseket kenünk belőlük a lekvárral. A kis szendvicseket lerakjuk a tál aljába és meglocsoljuk cherryvel.(ha gyerekeknek is lesz, akkor a meggy levével)
Ráborítunk egy üvegnyi meggybefőttet, majd ráhalmozzuk a krémet. Figyeljünk, hogy a meggyből a tál szélére is kerüljön, hogy szépen látszódjanak a rétegek. Egy-két órára, vagy akár egy napra is hűtőbe állítjuk.
7-8 dl tejszínt laza, könnyű habbá verünk, majd a tetejére halmozzuk, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Réteges piskóta Réteges piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!