Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rákóczi túrós pohárdesszert

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Rákóczi túrós pohárdesszert
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Desszertkrémek

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Sütőlemezhez (38x42 cm)

  • sütőpapír

Tésztához

Habcsókhoz

Krémhez

Ezenkívül

  • 300 g baracklekvár

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezekre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

A lisztben elkeverjük a cukrot és a vanillincukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), közepes fokozaton hozzádolgozzuk a felkockázott vajat vagy margarint és a tojássárgáját. Addig keverjük, amíg morzsás állagot kapunk, nem dolgozzuk össze a tésztát. A morzsát kiterítjük a sütőlemezen, majd a sütő középső részén megsütjük. Sütés közben fakanállal 2-3-szor átkeverjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 15 perc

A morzsát a sütőlemezzel együtt rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.

Habcsók:

A tojásfehérjét közepesen kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt összekeverjük, átszitáljuk. Evőkanalanként, folyamatos habverés mellett a tojásfehérjéhez adjuk. Amikor már kemény a hab, hozzáadjuk a citromlevet, majd addig verjük tovább, amíg sűrű, fényes masszát kapunk. A masszát sima, vagy csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) tesszük, és a sütőlemezre kis habcsókokat nyomunk belőle. A sütő alsó harmadában megsütjük.

Alsó-felső sütés: 140 °C
Légkeveréses sütés: 120 °C
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A habcsókokat résnyire nyitott sütőajtó mellett, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Krém:

A túrót áttörjük. Hozzákeverjük a porcukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a tejfölt. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Egy kevés habbal fellazítjuk a túrókrémet, majd a többi tejszínhabot spatulával a krémhez forgatjuk. A krémet cső nélküli habzsákba töltjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.

Összeállítás:

A morzsát 8 részre osztjuk. 1-1 adagot eloszlatunk 4 desszertes pohár aljában. 2-2 evőkanál baracklekvárt kanalazunk rá, majd a habzsákból kinyomva elosztjuk a lekváron a túrókrémet. A krémre rászórjuk a maradék morzsát, majd végül rákanalazzuk a maradék lekvárt. A tetejükre egy-egy habcsókot ültetünk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

1 tojásfehérjéből kb. 12 kis habcsókot készíthetünk. A maradék habcsókokat tároljuk száraz, hűvös helyen, légmentesen zárható dobozban. Más sütemények vagy desszertek díszítéséhez használhatjuk fel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!