Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres pohárkrém (cukor nélkül)

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Epres pohárkrém (cukor nélkül)
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb pudingos desszertek

Hozzávalók

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A kekszet összetörjük nagyobb darabokra. Az epret megmossuk, felszeleteljük.

A pudinghoz a tej felét tegyük fel melegedni, a másik felével keverjük el a pudingport és az eritritolt vagy xilitet, ha meleg a tej öntsük hozzá és folytonosan kevergetve sűrítsük be, majd tegyük félre hűlni. (néha keverjük át). A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd a felét adjuk a hideg pudinghoz. A másik felét töltsük habzsákba és a végén ezzel díszítjük a pohárkrémet.
Rétegezzük a poharakba az epret majd szórjuk meg a keksszel, a pudinghabbal fedjük le majd még egy réteg eper és a tetejére tejszínhab.

Tálalás

4 adag

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre. Így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.
A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sőt kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.) A xilit (nyírfacukor), mivel kifejezetten alacsony a glikémiás indexe (GI=7-13), a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!