Banánhab

Lettus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9700-lettus
Banánhab
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

  • 1 evőkanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
  • 1/4 bögre forrásban lévő víz
  • 500 g érett banán
  • 1/4 bögre cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 bögre sűrű tejszín
  • 100 ml kókusztej
  • 100 g olvasztott étcsokoládé
Lettus Lettus receptje

Elkészítés

Elkészítés

A zselatint és a forrásban lévő vizet tegyük egy tálba, majd keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Tegyük az aprítógépbe a banánokat, cukrot, és citromlevet, és turmixoljunk egyenletes állagúra. Keverjük bele a zselatinos masszát. Tegyük a tejszínt és a kókusztejet egy tálba, majd verjük habosra, de ne legyen túl kemény. A tejszínes masszát adjuk a banános keverékhez. Az olvasztott csokoládét osszuk el a kelyheken, vagy öntsük a formára, és egy pálcika vagy nyárs segítségével készítsünk bele erezet mintázatot. Tegyük hűtőbe 2 óra hosszár, vagy amíg megszilárdul.

Vélemények

Nikol

Nikol
2013.11.07. | 08:55

A kókusztej és a tejszín keveréke nem nagyon habosodott ezért átvariáltam kicsit. Én a kókusztejben oldottam fel a zselatint a vizet elhagytam. A banánt összeturmixoltam a megadott módon és hozzákevertem a zselatinos kókusztejet, a tejszínt külön habbá vertem majd mikor kocsonyásodni kezdett a banán akkor kevertem össze. Banánszeletekkel díszítettem a tetejét.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató