Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Földkehely

nrdaf receptje https://www.sutnijo.hu/profil/231-nrdaf
Földkehely
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Egyéb pudingos desszertek

Hozzávalók

Csokis keksz

Csokipuding

Karamell puding

nrdaf nrdaf receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A kekszhez a tojássárgáján kívül mindent egy tálban elmorzsolunk, majd a sárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk belőle. 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és kb. 8 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, elmorzsoljuk.
A csokipudingot hagyományos módon elkészítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a gőz felett megolvasztott csokit és a margarint.
A karamell pudinghoz egy lábasban megolvasztjuk a margarint, rászórjuk a cukrot, és mikor az karamellizálódni kezd, 1,5 dl langyos vízzel felöntjük. A keveréket csomómentesre főzzük. A vaníliapudingot elkeverjük a tejjel és a karamellhez öntjük.
A pudingokat még melegében kivizezett pohárba egymásra rétegezzük, úgy hogy alul a karamell, felül a csoki legyen. Végül az egészre rászórjuk a csokis kekszet.

Tálalás

Kb. 6 adag 3 dl-es pohárba jutó a mennyiség. A kelyheket tetszés szerint díszíthetjük alkalomtól függően, de magában is dekoratív és finom.

Tárolás

Maximum egy hétig kellemesen eláll, ha jó hidegen tartjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A karamellre nagyon figyeljünk oda, jobb, ha folytonos kevergetés mellett pirítjuk, nehogy keserű legyen.

Vélemények

nrdaf

nrdaf
2012.01.21. | 14:22

A puding az örökké puding marad, bármilyen formában és bármivel. Mindenkinek ízlett
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!