Receptek



Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Egyéb pudingos desszertek , Egyéb sütés nélküli finomságok
Hozzávalók
kb. 4 adaghoz
- 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
- 40 g porcukor
- 500 ml tej
- 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
- 1 alma
- Kevés vaj
- 30 g napraforgómag
- 50 g cukor
- 5 evőkanál habtejszín
Elkészítés
Előkészítés
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és felkockázzuk.
Elkészítés
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint (az aroma hozzáadásával) elkészítjük. Majd a forró puding felületét fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az alma háromnegyed részét a vajon megpirítjuk, majd desszertes tálkákban vagy poharakban elosztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd az almán elosztjuk. A napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és a tűzről levéve hagyjuk hűlni. A cukrot egy főzőedényben közepes lángon karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, és állandó keverés mellett addig hevítjük, míg krémes állagot kapunk. A pirított napraforgómagot a krémes masszához keverjük, majd a tűzről levesszük. Hozzáforgatjuk a maradék almát, és a pudingra rétegezzük.
Javaslatok, alternatív elkészítés
A napraforgómagot szeletelt mandulával helyettesíthetjük.