Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Almás karamell krém

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás karamell krém

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és felkockázzuk.

Elkészítés

A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint (az aroma hozzáadásával) elkészítjük. Majd a forró puding felületét fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az alma háromnegyed részét a vajon megpirítjuk, majd desszertes tálkákban vagy poharakban elosztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd az almán elosztjuk. A napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és a tűzről levéve hagyjuk hűlni. A cukrot egy főzőedényben közepes lángon karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, és állandó keverés mellett addig hevítjük, míg krémes állagot kapunk. A pirított napraforgómagot a krémes masszához keverjük, majd a tűzről levesszük. Hozzáforgatjuk a maradék almát, és a pudingra rétegezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A napraforgómagot szeletelt mandulával helyettesíthetjük.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2016.04.03. | 20:48

Izgalmasan hangzik a napraforgó mag a karamell krémben, ki fogom próbálni. Köszönjük a receptet :-)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!