Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói egyszerű galuska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 púpozott e.k. liszt
8 e.k. porcukor
4 e.k. víz

Kakaós vaníliás puding:

9 dl tej
Porcukor ízlés szerint

Tejszín:

500 ml habtejszín
Pici szódabikarbóna
1 e.k. porcukor

Ezenkívül:

Mazsola, darált dió, lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét a cukorral, a vizzel és pici sóval kemény habbá verjük, s hozzáadjuk a tojás sárgát, majd óvatosan a sütőporos liszttel összekeverjük. Gáztepsiben megsütjük.
A 6 dl tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a 3 dl tejben elkevert pudingpor és kakaó keveréket. Sűrűre főzzük, s kihűtjük.
A tejszínhabot a cukorral, szódabikarbónàval felverjük.
Ha kihűlt a puding, akkor a vaníliás cukorral és rum aromával elkeverjük.
A piskótát lekvárral megkenjük, s felkockàzzuk.
Rétegezés: piskóta kockák, puding, dió, mazsola, s erre a tejszinhab. Nekem 3-szor sikerült a rétegezés. De ez jénaitól függ, hogy milyen mély.

Alternatív elkészítés

Érdemes pár órara hűtőben pihentetni, hogy jól lehűljön, s a piskóta is kellően megpuhuljon. Nagyszerű édesség
Somlói egyszerű galuska Somlói egyszerű galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!