Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Somlói egyszerű galuska

kistádé receptje https://www.sutnijo.hu/profil/8619-kistade
Somlói egyszerű galuska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb pudingos desszertek , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

Kakaós vaníliás puding

Tejszín

Ezenkívül

  • Mazsola, darált dió, lekvár
kistádé kistádé receptje

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét a cukorral, a vizzel és pici sóval kemény habbá verjük, s hozzáadjuk a tojás sárgát, majd óvatosan a sütőporos liszttel összekeverjük. Gáztepsiben megsütjük.
A 6 dl tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a 3 dl tejben elkevert pudingpor és kakaó keveréket. Sűrűre főzzük, s kihűtjük.
A tejszínhabot a cukorral, szódabikarbónàval felverjük.
Ha kihűlt a puding, akkor a vaníliás cukorral és rum aromával elkeverjük.
A piskótát lekvárral megkenjük, s felkockàzzuk.
Rétegezés: piskóta kockák, puding, dió, mazsola, s erre a tejszinhab. Nekem 3-szor sikerült a rétegezés. De ez jénaitól függ, hogy milyen mély.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Érdemes pár órara hűtőben pihentetni, hogy jól lehűljön, s a piskóta is kellően megpuhuljon. Nagyszerű édesség

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!