Bulgur puding vörösboros barackkal
Hozzávalók
pudinghoz:
Barack párolásához:
forma kikenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 190 'C melegítjük.
A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja pár percre forró vízbe dobjuk.
Elkészítés
A bulgurhoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe és főzzük kb. 10 percig. Ez idő alatt a bulgur megdagad,(puhul). A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk. :)
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bulgur puding vörösboros barackkal
Hozzávalók
pudinghoz:
Barack párolásához:
forma kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 190 'C melegítjük.
A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja pár percre forró vízbe dobjuk.
Elkészítés
A bulgurhoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe és főzzük kb. 10 percig. Ez idő alatt a bulgur megdagad,(puhul). A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk. :)
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?