Almás puding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 4 evőkanál cukor
  • 400 ml almalé (100%-os)
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 1 piros alma
  • Néhány fehér ill. piros szőlőszem
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál almalé vagy víz

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. A szőlőszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A pudingot a tasakon lévő használati útmutató lapaján, de csak 400 ml almalével elkészítjük. A tetejét fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingba. A krémet egy nagyobb vagy négy kisebb desszertes tálba szedjük és elsimítjuk.
A krémdesszert tetejét ízlés szerint az előkészített alma szeletekkel valamint a szőlőszemekkel díszítjük.
A baracklekvárt átnyomjuk egy szitán, és az almalével összeforraljuk, majd megkenjük vele a gyümölcsök tetejét. (Így az alma nem fog megbarnulni.)
A desszertet tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tálalás

4 adag

Javaslatok, alternatív elkészítés

Szezontól függően díszíthetjük a desszertet szőlő helyett más gyümölcsökkel is, például eperrel.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.02.22. | 09:46

Könnyű és finom desszert , ajánlom mindenkinek :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató