Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Almás puding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 4 evőkanál cukor
  • 400 ml almalé (100%-os)
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 1 piros alma
  • Néhány fehér ill. piros szőlőszem
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál almalé vagy víz

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. A szőlőszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A pudingot a tasakon lévő használati útmutató lapaján, de csak 400 ml almalével elkészítjük. A tetejét fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingba. A krémet egy nagyobb vagy négy kisebb desszertes tálba szedjük és elsimítjuk.
A krémdesszert tetejét ízlés szerint az előkészített alma szeletekkel valamint a szőlőszemekkel díszítjük.
A baracklekvárt átnyomjuk egy szitán, és az almalével összeforraljuk, majd megkenjük vele a gyümölcsök tetejét. (Így az alma nem fog megbarnulni.)
A desszertet tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Szezontól függően díszíthetjük a desszertet szőlő helyett más gyümölcsökkel is, például eperrel.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.02.22. | 09:46

Könnyű és finom desszert , ajánlom mindenkinek :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!